10 de gener, 2012

Els wikis

En la següent entrada parlaré dels wikis.
El " wiki " és una aplicació  web que permet col·laborar a tothom que vulgui en la modificació de les seves pàgines a través del navegador web.
Sempre queda enregistrat qui i quant s'ha fet. ( el poden eliminar si la informació NO és correcta o adequada),la publicació queda immediatament enregistrada, i és poden fer modificacions tant en textos com publicar suports visuals, sonors...
Per fer-se un wiki  hem d'entrar a la pàgina:, www.wikispaces.com , una vegada que ja ens hem ficat en aquesta pàgina hem de clicar a l'enllaç que posa " create your own classroom wikitoday", aquí ens surt una pàgina on em d'introduir les nostres dades i contrasenya per donar-nos d'alta, a continuació confirmem que volem crear-nos un wiki i li posem un nom.

Després tenim l'opció de posar-lo públic o " protected"( és més recomanable la segona ja que d'aquesta manera podrem saber quin i quan s'ha modificat el wiki.
I ja podem gaudir del nostre wiki!!
L'objectiu del wiki és que els usuaris facin pagines web sobre un mateix tema, on hi fiquen diferents definicions així és crea una comunitat de persones que comparteixen un mateix tema.

Tasca cooperativa: Quant és divideix un treball per acabar-ho per separat ( només aprens el que tu fas).
Tasca col·laborativa: treballen diferents persones que interactuen entre si i arriben a acords. ( treballen totes les parts )






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada